Nyhedsarkiv for Aktiv pensionist

Her kan du læse aktuelle og tidligere nyheder fra aktivitetscentre og aktivitetshuse. Du kan ikke oprette abonnement på disse nyheder, men de vil være synlige på forsiden i en periode. Efterfølgende kan de findes på denne side.

Nyt program til højskolearrangement på Koloritten 2. november 2015

30. oktober 2015 - Kom og hør foredrag om kunstneren Otto Frello v/ John V. Jensen, Varde Museum.

Højskoleaften den 2. november har nyt emne.

Se programmet under mere info.

Digital post - Borgerservice besøger aktivitetscentre/huse

21. oktober 2015 - Borgerservice besøger en række aktivitetscentre og aktivitetshuse for at hjælpe brugere og borgere med digital post.

Brugere af aktivitetscentrene og borgere i nærheden er velkommen til at besøge den stand, som Borgerservice opstiller i forbindelse med åbent hus eller andre arrangementer.

De kan hjælpe med råd og vejledning om digital postkasse. Du kan få konkret hjælp til at modtage eller blive fritaget for digital post.

Foreløbig plan for besøg

Aktivitets- center/hus

Dato for besøg Tidsrum

Aktiv Centret, Brorsonsvej

onsdag 1. oktober 2014 (Sundhedsdagen) kl. 9 - 12
Engholmcentret ikke aftalt  
Fuglsangsø Centret ikke aftalt  
Holtbjerg Aktivitetshus Onsdag 28. maj 2014 kl. 10 - 13
Kastaniegården, Aulum Torsdag 21. august 2014 kl. 13.30-15
Koloritten 20. maj 2014 13 - 15.30
Lind Aktivitetscenter Mandag 18. august 2014 kl. 8 - 12
Rosenlundcentret ikke aftalt  
Sunds Aktiv Center ikke aftalt  
Toftebo Aktivitetscenter 20. august 2014 kl. 9.30-12
Ågården ikke aftalt  

Fuglsangsø Centret indviet med sang

12. januar 2015 - Hernings mest moderne pleje- og aktivitetscenter, Fuglsangsø Centret, blev tirsdag officielt indviet med borgmestertale og besøg af Gnags-forsanger Peter A.G. Nielsen.

"Når jeg bliver gammel, så vil jeg sidde på en bænk, der hvor havet slår ind over molen. "

Sådan lyder første linje i et gammelt Gnags-hit. Tirsdag middag leverede bandets forsanger, Peter A.G. Nielsen sangen på Hernings nye pleje- og aktivitetscenter, Fuglsangsø Centret, til stor fornøjelse for alle de inviterede gæster ved husets officielle åbning.

Borgmester Lars Krarup, der foretog det officielle snoreklip på det store byggeri, tog tråden fra sangen op i sin indvielsestale:

- Nu ved jeg godt, at det er en sø, og ikke et helt hav, der er uden for vinduerne her. Men alligevel. Fuglsangsø Centret rammer nu meget godt et af de ønsker, Peter AG åbenbart havde til det at blive ældre, da han skrev sangen for 25 år siden, sagde borgmesteren med et smil og fortsatte:

Nærvær, værdighed og omsorg i de bedst tænkelige rammer

-  Nu skriver vi 2014, og ældreplejen - og det at blive ældre i det hele taget - har ændret sig ganske meget i de par årtier. Men jeg tænker, at nøgleordene stadig må være nærvær, værdighed og omsorg. I de bedst tænkelige rammer. Det første er en opgave for personalet i samspil med de ældre og deres pårørende. Det andet skal vi som kommune levere. Og det, synes jeg, i al ubeskedenhed, vi er lykkedes med her på Fuglsangsø.

Pleje- og aktivitetscentret rummer plejeboliger, særlige demens-afdelinger og daghjem. Alle i tæt forbindelse med ikke bare Fuglsang Sø, men også den nye Holing Sø på den anden side af vejen.

Tjørring Aktivitetshus er med sine mange medlemmer flyttet med ind i det nye hus ved søbredden, hvor de sammen med caféen skaber liv i stueetagen - både for beboere og seniorer, der kommer udefra til aktiviteter og samvær.

Fuglsangsø Centret er Herning Kommunes mest moderne, og der har i planlægningen været stor fokus på både miljørigtige løsninger og velfærdsteknologi.

Åbent Hus 24. oktober

I løbet af efteråret inviterer Fuglsangsø Centret til en række temadage om velfærdsteknologi for relevante samarbejdspartnere. Og fredag 24. oktober er det alle interesserede borgeres tur. Her holder Fuglsangsø Centret Åbent Hus, hvor du hele dagen kan booke dig ind til rundvisninger.

Fakta

  • Fuglsangsø Centret indeholder 90 plejeboliger, 16 ældreboliger og 20 daghjemspladser samt et aktivitetscenter med træningsfaciliteter, værksteder, aktivitetslokaler og café.
  • Byggeriet er samlet set på 11.273 m² og har en anlægspris på 225 millioner kroner
  • Grundarealet er på i alt 16.377 m² og beliggende på Fuglsang Toft 4 ved Fuglsangsø.
  • Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller og opført af byggefirmaet JFP Jørgen Friis Poulsen A/S, Herning.
  • Borgmester Lars Krarup tog 1. spadestik 5. december 2012. Der blev afholdt rejsegilde 28 august 2013. De første beboere flyttede ind 1. august 2014 og den officielle indvielse fandt sted 30. september 2014.

Frivillig Fredag

12. januar 2015 - Fredag den 22. august 2014 kl. 13.00 - 17.00. Torvet i Herning

De frivillige foreninger i Herning indbyder til FRIVILLIGHEDENS DAG.

Kom og se de forskellige boder, hvor foreningerne fortæller om deres arbejde.

Troldene FRI og VILLIG vil sørge for underholdning i løbet af eftermiddagen.

Frivillig Fredag i Herning

Ny pris på medlemskort og lokalkort fra 17. februar 2014

12. januar 2015 - Fra mandag kan du købe medlemskort og lokalkort til ½ pris.

Vælg det aktivitetshus eller aktivitetscenter, som du vil benytte. Se også de nye priser på holdene frem til sommeren.

 

Billardborde.