Generel praktisk information

Hvem kan bruge aktivitetscentre og -huse?

Du kan deltage, hvis du bor i Herning Kommune og enten er over 60 år, førtidspensionist eller pensionist.

Find aktivitet

Du kan bruge søgefeltet "Skriv dit søgeord her...", men det kan være svært at finde frem til ved søgning.

Du kan - under hvert sted - se de forskellige tilbud, under de forskellige emner. Det er dog er det ikke muligt for Engholmcentret, der ikke har tilmelding via hjemmesiden.

Du kan se om der er ledige pladser på de hold, som du er interesseret i.

Bemærk at der er sæsonstart i september måned hvert år. Ofte vil det være muligt at købe medlemskab fra midt i august. Der kan komme nye hold løbende.

Nogle centre/huse har en trykt udgave af deres program, der kan også købes på stederne.

Hvad sker der på et center og hus?

Aktivitetscentre og aktivitetshuse i Herning Kommune rummer aktiviteter og træningsmuligheder. Alle centre har tilbud til visiterede borgere, og aktivitetspersonalet tager hånd om de brugere, der har behov for ekstra støtte. Der er færre personaletimer ved husene.

Fælles for centre og huse er, at de er drevet af frivillige i samarbejde med personale. Derved har du som medlem indflydelse på hvilke aktivitetstilbud, der er.

På alle centre og huse skal der blandt medlemmerne vælges et centerråd, svarende til en bestyrelse i en forening. Centerrådet har i samarbejde med personalet til opgave at sikre et godt fællesskab og trivsel samt  et varieret udbud af aktiviteter. Centerrådet medvirker til at skabe gode rammer for frivillige i samarbejde med personalet.

På de fleste steder står frivillige for driften af caféen, hvor det er muligt at købe kaffe, te, bagværk og en lun ret. Udbuddet og åbningstid kan variere fra café til café.

Hvordan bliver du medlem og tilmeldt?

Du skal købe dit medlemskab på det center eller hus, hvor du ønsker at deltage i aktiviteter. Når du er medlem, kan du tilmelde dig aktiviteter.

Ønsker du også at deltage i aktiviteter på ét andet sted, så kan du købe et lokalt medlemskab. Så kan du tilmelde dig aktiviteter på det andet center/hus.

Køb til ny sæson starter i august. Se datoen under hvert sted på deres sider.
Du kan købe on-line på denne hjemmeside (undtagen Engholmcentret).

Når du har købt dit medlemskab, kan du tilmelde dig aktiviteter. Du finder de mange tilbud under afsnittene "Aktiviteter på...." under hvert sted. 

Kontakt centrene og husene, hvis du har brug for hjælp til køb af medlemskab og tilmelding.